Update werkzaamheden PGA

Het PGA (Platform Gehandicapten Apeldoorn) is in overleg met de gemeente bezig de toegankelijkheid van het station in Apeldoorn te verbeteren. Dit jaar worden er beter een geleide lijnen gerealiseerd van op het treinstation naar het busstation

We Adviseren de gemeente op het gebied van toegankelijkheid bij grote nieuwe projecten. Bijvoorbeeld de verandering van de markt, de binnenstad verandering in een stadspark.

In het kader van de verkiezingen zijn wij druk bezig met alle politieke partijen uitnodigen voor een gesprek. Om er voor te zorgen dat zij in hun verkiezingsprogramma aandacht besteden aan de toegankelijkheid van Apeldoorn en hun op de hoogte stellen van de problemen die mensen met een beperking op dit moment in Apeldoorn Hebben. Zowel financieel als het verkrijgen van hulp en het meedoen in de samenleving.

Daarnaast spreken wij in bij belangrijke beleidsstukken.

Bijvoorbeeld bij de kader nota maatschappelijke ontwikkeling 2022 – 2030.

In deze nota geeft de gemeente aan dat zij slechts nog dat gaan doen wat er net zo nodig is en in Apeldoorn een samen zelfredzaamheid wil gaan stimuleren. Het PGA protesteert hiertegen en wil dat de gemeente de belangen van de individuele burger voor opstelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *